Overslaan en naar de inhoud gaan
01 04

Woning O - Sint-Idesbald

Oase van licht midden in de duinen

De bouwheer van deze moderne villa was ook de architect. Ze ontwierp samen met 3Architecten een woning waar het licht een grote rol moest spelen. Vloeren, plafonds, muren en het maatwerk meubilair werden allemaal in het wit uitgevoerd. Het Barn Wood in de inkomhal is hierop de enige uitzondering.

Omgekeerde woning

Het gelijkvloers fungeert als slaapzone en de verdieping als leefruimte. Zowel het eilandmeubel in de keuken als in de inkomhal werden in witte Corian® uitgewerkt, allebei voorzien van een plantenbak om groen in het interieur te brengen. Achter de houten kastenwand zit een berging en een toilet verstopt.
Op de woonverdieping loopt de keukenwand over in een haardwand.

Veel bergruimte

De klant wou een maximale bergruimte zonder verlies van plaats en functionaliteit. Samen bogen we ons over de inrichting van het meubilair en kwamen we tot een praktisch resultaat. De Laere Decor maakte alle maatmeubelen zoals het bed in de master bedroom waarin laden en een lavabomeubel werden verwerkt. In de andere slaapkamer verbergt een open kastenwand het stapelbed. 

Akoestisch spanplafond

Omdat er veel harde materialen in de woning verwerkt zijn, opteerden we voor een akoestisch absorberend spanplafond Kanvas Soft Sound. Op deze manier is de akoestiek in de woning in evenwicht. 
Dit spanplafond combineren met de plafondhoge pivoterende deuren was niet evident. Samen met de bouwheer/architect staken we de koppen bij elkaar en vonden we een oplossing voor het probleem.
 

Architecten

Highlights

  • Barn wood als houtaccent
  • Wit voor muren, plafonds, vloeren en maatmeubilair
  • Spanplafond Kanvas Sound voor akoestisch comfort
  • Pivoterende plafondhoge deuren in combinatie met een spanplafond

‘De Laere Decor is een bedrijf dat meedenkt met de ontwerper. Dat heb ik meermaals kunnen ondervinden.’
B. Ostyn, bouwheer en architect
 

Ook een project in gedachten?

Op zoek naar een droominterieur voor uw woning, kantoor of commercieel pand? Wij luisteren graag naar uw ideeën en wensen. We gaan samen met u op zoek naar de beste uitwerking voor uw totaalinrichting.

Dien uw projectaanvraag in

of stel je vraag

Gerelateerde projecten

Bekijk alle projecten
brochure

Ontvang onze 
catalogus ter inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor uw volgend project? Vraag onze algemene inspiratie- en kantorengids vrijblijvend aan. Blader door al onze realisaties en krijg zo wat meer inzicht in onze werkwijze en service. Laat u inspireren!

Ontvang gratis onze inspiratiegids