Overslaan en naar de inhoud gaan

Soorten fineer

 

Betaalbaar fineer met de capaciteiten van HPL

De Laere Decor slaagde er samen met zijn partners in om voor de projectmarkt fineer aan te bieden met dezelfde capaciteiten als HPL maar voor een betere prijs. Het fineer wordt hierbij mixmatch gevoegd. We kunnen afgewerkte fineerplaten aanleveren, gevernist en voorzien van kantenband. Door fineer met de look & feel van massief hout voor een betaalbare prijs aan te bieden, wordt ieder project naar een hoger niveau getild.

Mixmatch gevoegd

Mixmatch of 'mengen en passen' is het fineeralternatief voor het effect van massieve planken. Fineerhout van verschillende bomen wordt met wisselende snijwijze willekeurig bij elkaar gevoegd, met variatie in kleur en structuur. Door met verschillende platen een doorlopend oppervlak te creëren, ontstaat er geen optische onderbreking. Op die manier wordt een passend geheel gecreëerd.

De standaard voegwijze van dik fineer is altijd mixmatch. Fineer van verschillende diktes kan verwerkt worden. Het is mogelijk enkel dosse gezaagd of kwartiers gezaagd hout te gebruiken maar ook een mix van beide behoort tot de mogelijkheden. 

Shinnoki® fineerplaten

Shinnoki® is een collectie met kant-en-klaar en gemakkelijk te verwerken fineerplaten. De afgewerkte platen bestaan uit een aangenaam aanvoelende toplaag van echt houtfineer, een MDF-kern en een tegenlaag voor de stabiliteit. De dubbelzijdige platen hebben dezelfde afwerking qua design en beschermingstechniek aan beide zijden. Voor toepassingen waarbij slechts één zijde van de plaat zichtbaar is, zijn de enkelzijdige platen een economisch interessant alternatief. Dankzij hun gepatenteerde mixmatch techniek hebben deze panelen geen duidelijke visuele onderbrekingen waardoor een homogeen uiterlijk gegarandeerd is.

Nørdus fineerplaten

Met Nørdus heeft Decospan een toegankelijke collectie van gefineerd plaatmateriaal dat perfect past in de trend naar een meer Scandinavisch en modern interieur. Voor deze collectie wordt enkel het beste naald- en berkenhout gebruikt dat afkomstig is van verantwoorde bosbouw. De fineerdikte kan naargelang de houtsoort gekozen worden. Een dikkere toplaag biedt de mogelijkheid om het oppervlak meer structuur te geven door diep te borstelen. Geavanceerde oppervlaktebehandelingen versterken de unieke schoonheid van het hout en benadrukken het 3D-aspect ervan. Deze plaat bestaat in enkelzijdige of dubbelzijdige afwerking. De toplaag is steeds een gevoegd vel fineerhout samengesteld volgens de mixmatch techniek.

Dusk fineerplaten

The Dusk collection van Placabois bestaat uit voorgelakte fineerplaten afgewerkt met voorgelakte kantenbanden. Deze kant-en-klare fineerplaten kunnen gemakkelijk verwerkt worden zoals andere plaatmaterialen. De platen zijn tweezijdig afgewerkt en mixmatch gevoegd. Het fineerhout is aangebracht op een MDF-drager.

 

ALPIkord, gelamineerd fineer

ALPIkord brengt de natuurlijke schoonheid van hout en de veelzijdigheid van high pressure laminaat bij elkaar. Lees meer...